Saturday, February 14, 2009

KEAJAIBAN TELAH BERLAKU DI PALESTIN

Palestin Pictures, Images and Photos


palestin huruf Pictures, Images and Photos


Gaza – Palestinkini : Hospital-hospital di Semenanjung Gaza selama keganasan Israel di sana menerima peningkatan jumlah kelahiran baru yang mencecah dua kali ganda jumlah mangsa meninggal gugur dalam perang tersebut. Pada saat hospital di Gaza tidak berhenti menerima mangsa perang Zionist sepanjang hari, seakan Allah memberikan ganti dan pengibur dari apa yang hilang dari mereka selama keganasan.

Juru cakap Kementerian Kesihatan Hamam Nisman menegaskan bahawa dalam rentang waktu perang antara 27 Desember sampai 17 Januari rumah sakit-rumah sakit menerima 3700 bayi lahir baru dan melepaskan mangsa gugur sebanyak 1366.

Nisman mengatakan kepada wartawan Rabu (11/2) bahawa Gaza menyambut kelahiran bayi baru setiap tahunnya sebanyak 50,000 bayi atau setiap bulannya sama dengan 3000-4000 anak per bulan. Namun pada bulan Januari 2008 angka kelahirannya paling tinggi dibanding bulan dan tahun-tahun sebelumnya.

Dia menyebut peningkatan kelahiran ini adalah Rahmat Allah kepada masyarakat Gaza yang telah kehilangan banyak nyawa. Ia menunding Israel sengaja membunuh kanak-kanak selama dalam perang sebanyak 437 kanak-kanak dan 2000 kanak cedera parah.

Di sisi lain, Profesor Geografi dan demografi di Universiti Al Aqsa Gaza, Dr Yusuf Ibrahim, bahawa Israel menilai tingginya tingkat kelahiran rakyat Palestin merupakan bahaya yang mengancam eksistensi Zionist di tanah Palestin.

Jumlah penduduk Gaza dalam sepuluh tahun terakhir, meningkat hingga 1,5 juta orang atau meningkat 50%. Penduduk Gaza pada tahun 1997 hanya 36% dari jumlah penduduk di wilayah Palestin secara keseluruhan. Namun akibat tingginya tingkat pertumbuhan penduduk menjadi mereka kini menyumbang 40 peratus.

Pusat Statistik Palestin memperjumlahkan bahawa jumlah warga Palestin akan melebihi enam juta orang di tahun 2025 dan di tahun 2021 akan mencapai angka 9 juta.

Akibat pertumbuhan penduduk di Semenanjung Gaza berbeza dengan warga Tebing Barat kini hanya 350 ribu orang.

Akademi Palestin menyebutkan, Negara Israel membuat rancangan menghabiskan warga Palestin dengan cara pembunuhan peluru berpandu melalui serangan keganasan tentera. (bn-bsyr)

1 comment:

Anonymous said...

Sekadar ingat mengingatkan. Sambil berblog, jangan lupa selalu berdoa untuk saudara kita di Palestin. Doa Qunut Nazilah

“Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolongan Mu, kami meminta ampun kepada Mu, kami memohon petunjuk dari Mu, kami beriman kepada Mu, kami berserah kepada Mu dan kami memuji Mu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuri Mu, kami melepaskan diri daripada sesiapa yang durhaka kepada Mu.

Ya Allah, Engkau yang kami sembah dan kepada Engkau kami bersalat dan sujud, dan kepada Engkau jualah kami datang bergegas, kami mengharap rahmat Mu dan kami takut akan azab Mu kerana azab Mu yang sebenar akan menyusul mereka yang kufur Ya Allah, Muliakanlah Islam dan masyarakat Islam. Hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuham, Bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.

Ya Allah, selamatkanlah kami dari segala keburukan dan janganlah Engkau jadikan kami tempat turunnya bencana, hindarkanlah kami dari segala bala kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah.”
Sumber: JAKIM
View Profile: Rantong™